Salsa pomidorowa z makaronem i serem Cheddar

Kolejny przepis dla Was 😉 z pomidorami. Tym razem na talerzach zagościła salsa pomidorowa z makaronem i serem Cheddar- pyszne danie !!!

Salsa pomidorowa z makaronem i serem Cheddar

Składniki na 4 porcje:

przecier pomidorowy włoski – 0,3 l

łodyga selera naciowego

mała marchewka

3 ząbki czosnku

2 łyżki stołowe oleju rzepakowego

szczypta soli, pieprzu , cukru trzcinowego

1/3 szkalnki mleka bez laktozy

zioła typu bazylia, oregano

szklanka makaronu 4-jajecznego z pszenicy durum , produkt na sucho ( ilość na całą porcję )

50g sera Cheddar

Przygotowanie: Przecier pomidorowy przelać do garnka, dodać warzywa oczyszczone , pokrojone na mniejsze kawałki. Wszystko gotować na wolnym ogniu , dodać olej , czosnek i przyprawy ziołowe. Następnie dodać suchy makaron i gotować ok. 10 min. Makaron powinien być al’dente. Na samym końcu dodać mleko . Przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.

SMACZNEGO !!!

Wartość kaloryczna i odżywcza jednej porcji

Wartość kaloryczna : ok. 250 kcal

Wartość odżywcza : B: 9,5 g / Tł . : 11g / W: 29 g / Bł: 3,6g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *